ETUSIVU      TIEDOTTEET      Tervetuloa tatamille

TERVETULOA TATAMILLE!

JUDO PÄHKINÄNKUORESSA

”Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji. Kansainväliseen judoliittoon (IJF) kuuluu 199 jäsenmaata. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomessa seuroja on 118 ja harrastajia niissä yhteensä n. 12.500.”

”Judo syntyi 1880-luvulla, kun lajin kehittäjä Jigoro Kano muokkasi vanhoista japanilaista taistelutaidoista liikuntamuodon, jossa vastustajaa vahingoittamatta voitiin kilpailla. Varsinainen judotoiminta alkoi Suomessa 1954. Suomen Judoliitto ry perustettiin vuonna 1958. Olympialajiksi judo valittiin 1964.”

”Sillä ei ole väliä oletko pitkä, lyhyt, lihava tai laiha. Judo sopii kaikille kuntourheilunmuodoksi ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.”

(Lähde: www.judoliitto.fi )

JÄSENETUUDET

·  Tapaturmavakuutus; tarkemmat vakuutusehdot Judoliiton sivustolla www.judoliitto.fi

·  Sähköinen jäsenkortti

·  Judolehti

·  Oikeus suorittaa Judoliiton hyväksymiä vyöarvoja ja osallistua Judoliiton alaiseen kilpailu-, leiri- ja koulutustoimintaan

HARJOITTELUSTA

Hyvinkään judoseura ry:n harjoitukset pidetään Urheilupuiston judosalilla, Urheilukatu 19

Alussa muutamalla ensimmäisellä kerralla riittää t-paita ja verkkarihousut. Salissa harjoitellaan avojaloin. Salin ja pukuhuoneen välillä käytetään sandaaleja. Jalat pestään pukutiloissa ennen harjoitusta. Muista siis ottaa mukaan treeneihin myös pieni pyyhe jalkojen kuivaamista varten. Kaikki kovat ja terävät esineet (hiussoljet, korut yms.) pitää poistaa. Myös kynsien tulee olla lyhyiksi leikatut.

JUDOPUVUN HANKINTA on edessä melko pian aloittamisen jälkeen. Judopukuja myyvät jotkut urheiluliikkeet ja useat verkkokaupat. Edullisimmillaan harjoituspuku maksaa n. 40-50€, huippukilpapukujen hinnat kohoavat jopa useisiin satoihin euroihin. Harjoituspuku kelpaa mainiosti alkuvaiheen harjoittelijalle.

Kun olet hankkimassa ensimmäistä judopukuasi, niin hanki VALKOINEN puku. Useimmissa juniori- ja alempien vöiden kisoissa edellytetään valkoista pukua. Sinistä pukua tarvitaan vasta vaativammissa kisoissa. Toki voit halutessasi ostaa lisäksi myös sinisen puvun ja harjoitella sillä omissa treeneissäsi, mutta ensimmäiseksi puvuksi kannattaa ehdottomasti hankkia valkoinen puku.

Jos sinulla on diagnosoitu jokin sairaus, joka voi vaikuttaa judoharjoitteluusi, ilmoitathan siitä harjoituksien vetäjille.

VYÖKOKEET

Vyökoemaksu 40€ (keltaisen vyön koemaksu sisältää judopassin) maksetaan ohjaajan ohjeiden mukaisesti ennen vyökoetta. Juniorit saavat yleensä suoritetuksi keltaisen vyön toukokuussa. Junioreilla edistymistä mitataan ”natsakokeilla” (maksuton), joiden suorittamisesta juniorijudokat saavat edistymisensä merkiksi punaisen kangasnauhanatsan vyöhön ommeltavaksi.

Aikuisaloittelijoille on mahdollista suorittaa keltaisen vyön koe joulukuussa ja oranssin vyön koe toukokuussa mikäli harjoituskertoja on ollut riittävästi ja ohjaaja katsoo taidot riittäviksi. Vyön suorittaminen em. tahdissa edellyttää säännöllistä ja aktiivista osallistumista harjoituksiin.

Muksujudokat eivät suorita värivöitä. Muksujudokoille pidetään kerran kaudessa ”natsakoe”(maksuton), jonka suorittamisesta muksujudokat saavat edistymisensä merkiksi mustan kangasnauhanatsan judovyöhön ommeltavaksi.

YHTEYSTIEDOT

www.hyvinkaanjudoseura.fi