ETUSIVU      KILPAILUT      Käynnissä oleva kausi

III Max Lemström

III Arttu Virtanen

III Edvin Puurunen

Kuun vaihteessa Vantaalla oteltiin Ne-Wazan eli mattojudon Suomenmestaruuksista. Hyvinkäätä kilpailussa edusti Ville Vaheri M-100-sarjassa. Vaherin ensimmäinen ottelu Porin Ville Lehtosta vastaan venyi jatkoajalle ja päättyi Vaherin voittoon Lehtosen saatua varoituksen. Vaherin toinenkin ottelu Vantaan Mika Taskista vastaan meni jatkoajalle ja kesti lähes kuusi minuuttia. Vaherin waza-arin arvoinen suoritus päätti ottelun. Viimeisessä ottelu Espoon Tero Kivistä vastaan Vaheri sai ipponin puolen minuutin kohdalla. Kolmella voitetulla ottelulla Vaheri ripusti kaulaansa ansaitun SM-kultamitalin.

Viime viikonvaihteessa tulessa olivat aloittelevat juniorikilpailijat Orimattilan Junnu-Cupissa. Kisaamaan saatiin mukavan kokoinen joukko, tatamilla taisteli yhdeksän junnua.

Amelia Puurunen otteli kultaa TA39,9-sarjassa. Ensimmäinen ottelu Helsingin Elmiina Moilasta vastaan ehti vanheta vain puoli minuuttia, kun Puurusen napakka sidonta toi ipponin. Orimattilan Aurora Lehtelän kanssa piti vääntää vähän pidempään, mutta tämäkin ottelu päättyi Puurusen sidontaan ja ipponvoittoon.

Hopealle ylsi kaksi ottelijaa. Juuso Varonen otteli kahdeksan kilpailijan PA11-39,6-sarjassa. Ipponvoitot Loviisan Erik Jordasista ja Helsingin Juho Nymanista siivittivät Varosen matkaa finaaliin. Finaalissa Lappeenrannan Eelis Kurkela jatkoi tappioitta kultamitalistiksi ja Varoselle ansaittu hopeamitali. Toisen hopean Hyvinkäälle toi Sami Solonen PTA13-58,3-sarjasta. Solonen väänsi ipponvoiton Loviisan Väinö Mullista. Tämän sarjan voittajaksi nousi Orimattilan Kerttu Kölli kahdella ipponvoitolla.

Kahdeksan ottelijan PT11-44,1-sarjassa Pyry Parkkinen taisteli pronssille. Ensimmäinen vastustaja, Helsingin Taavi Puoliväli, kaatui ipponilla. Toisessa ottelussa koko sarjan voittaja, Helsingin Akseli Siili, pudotti Parkkisen finaalista. Pronssiottelussa Parkkinen oli taas vedossa ja kukisti Orimattilan Manu Pitkäsen ipponilla.

Edvin Puurunen kisasi PTY13-37,9 sarjassa kaksi napakkaa matsia ja ylsi pronssille.

PT13-44,3 sarjassa otteli kahdeksan junnua, joista neljä hyvinkääläistä. Ensimmäisellä kierroksella otteluvoittoon ylsi Ola Suomi, joka taisteli ipponvoiton Orimattilan Janina Junikasta. Keräilyissä otteluvoittoihin ylsivät Max Lemström ja Arttu Virtanen, joka pudotti jatkosta seurakaverinsa Simeon Puurusen. Lemström sai vastaansa Orimattilan Anna-Kaisa Virtasen ja voitti ottelun ipponilla.  Arttu Virtanen voitti pronssiottelussa Ola Suomen. Lopputuloksissa Virtanen ja Lemström olivat pronssimitalisteina, Suomi viidentenä ja Puurunen seitsemäntenä.

Hyvinkääläisottelijat kisasivat hyvällä sykkeellä ja edustivat seuraansa hienosti. Kisa tarjosi hyvää harjoitusta tammikuussa Martinhallissa järjestettäviin omiin Kougensai Shiai-kisoihin.

Tulokset ja kaaviot:

NE-WAZA SM, 28.10.2017 Vantaa

I Ville Vaheri

Tulokset ja kaaviot:

Hontai Kata Taikai, 28.10.2017

Hontai Kata Taikaissa Henttonen & Palosvirta osallistuivat Kime no kataan ja sijoittuivat hopealle.